Убитият от съпругата си в САЩ Стефан Колев се оказа пловдивчанин, научи TrafficNews. Той е роден през 1974 г. с фамилия Ямалиев. Завършил е Английската гимназия в града под тепетата, а след завършването си се жени за Иванка Колева. Двамата заедно заминават за Щатите и живеят там до деня на убийството.

Майката на пловдивчанина е държала една от култовите кръчми в града през миналия век – „Белият гълъб” в Кючука.

Припомняме, че на 22 ноември полицаите в Гилбърт, в щата Аризона, се отзовали на сигнал, с искане да се извърши оглед на жилище. В къщата те се натъкнали на трупа на 49-годишния Стефан Колев. Мъжът бил прострелян многократно и намушкан с нож. Тялото е било увито в найлон и скрито под легло, а в стаята, където е извършено убийството е направен опит да се заличат следите от кръв. По вратата обаче е имало следи и от куршуми.

Става ясно, че обвинената за убийството, а именно жена му, Иванка Колева,  си е купила пистолет само дни преди трагедията и той съвпада с оръжието на убийството.

Българка убила мъжа си в САЩ, увила трупа в найлон и го скрила под леглотоИванка Колева е задържана под гаранция в размер на милион долара