1000 лева глоба отнесе жена след нападение над лекар от Бърза помощ. Екшънът се разиграл пред пловдивско заведение.

След работно време служители на ресторанта седнали да починат в градината на заведението.В един момент една от жените се почувствала зле, пребледняла и се разтреперила. Нейни колеги повикали линейка, а през това време един от служителите й изкарал езика, тъй като си го глътнала.

Намясто се отзовал екип на Бърза помощ. Пред тях жената споделила, че цял ден не била яла и пила вода. В същото време обаче лъхала на алкохол. Служителката била адекватна. Медик от Бърза помощ й премерил кръвното. Докато я преглежда, жената станала агресивна. Започнала да блъска вратите на линейката, буйствала, заплашвала екипа и дори псувала лекаря.

Повикана била патрулка, както и екип на охранителна фирма. Дори в присъствието на униформени, служителката продължавала да ругае и заплашила медика, че ще го „обезкости”.

Жената била отведена в районното, където й бил съставен акт за проява на дребно хулиганство. Прокуратурата обаче не приела квалификацията и образувала бързо производство за хулиганство.

Служителката на ресторанта се изправила пред Районен съд, където изразила съжаление за стореното. Въпреки това е била призната за виновна, тъй като съзнателно е действала и то с умисъл на обществено място. Според магистратите тя е нарушила нормите за обществен ред.

Жената бе освободена от наказателна отговорност, но все пак наказана с глоба от 1000 лева.