Шофьорите в населените места трябва да си отварят очите на четири - това е всеизвестен факт. Няма никаква гаранция, че от някоя къща или двор няма да "излети" дете, а както се знае, децата спирачки нямат. Такъв е случаят от вчера със 7-годишно момиченце от село Розино.

Детето е с леки наранявания след пътно произшествие. По първоначални данни вчера на кръстовище в селото лек автомобил „Сузуки“ блъснал неправилно пресичащата пътното платно 7-годишна пешеходка. След преглед в болница момиченцето е освободено за домашно лечение с охлузвания по краката.

65-годишният шофьор на колата е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Случаят е отработен от служители на РУ – Карлово.

Пиян шофьор предизвика катастрофа в село Песнопой. Сигналът е получен след 19.15 часа вчера на тел. 112. На място служители на РУ - Хисаря установили, че лек автомобил „Пежо“, управляван от 64-годишен местен жител, навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал товарен автомобил „Опел“ с 37-годишен водач от София.

В болница е настанена 82-годишна пътничка от втората кола. Под лекарско наблюдение е оставен и по-възрастният шофьор, чиято проба с дрегер показала над 2 промила. Причините и обстоятелствата около произшествието се изясняват в рамките на досъдебно производство.