Потърпевши от крадците от Пазарджик, продължават да сигнализират до медията ни за липсващ от магазините им алкохол. Собственици на различни магазини се свързват за пореден път с медията ни, за да разкажат за това как са пострадали от набезите на бригадата. По-рано днес, от полицията съобщиха,  че крадците са са били установени и задържани. 

Припомняме, че задържаните са четирима, като по данни на полицията младежите са извършвали кражби от различни магазини в Пловдив. Сигналите за идентичните посегателства са получени в полицията в периода 6-18 януари. 

Както Trafficnews съобщи, миналата седмица те бяха заснети да крадат марков алкохол от денонощен магазин в ЖР "Тракия", намиращ се до блок 193 в жилищния комплекс. Собственикът на въпросния търговски обект заяви, че са били задигнати пет бутилки на стойност 330 лева. 

Записи от камерите на магазин, намиращ се на ул. „Свобода” в район „Западен” отново са запечатали същите лица. Собствениците на търговския обект разказаха, че са иззети две бутилки шампанско „Moet & Chandon” и три бутилки уиски „Chivas Regal”. 

Според предварителната информация, групата направила ударите си в два търговски обекта на територията на Второ РУ и един – на Пето РУ, като общата стойност на откраднатото възлиза на около 2000 лева. 

След проведените съвместни активни оперативни и издривателни действия в четвъртък, криминалистите заловили извършителите – двама 18-годишни и двама непълнолетни, всички от Пазарджик. 

От записите, направени от камерите се вижда как двама младежи влизат в магазина и се запътват към рафтовете с алкохол. След което взимат бутилките една по една и ги натъпква в раница, която използваха и при кражбата в магазина в Тракия. 

Документирането на случаите продължава, предстои събраните материали да бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

По информация на TrafficNews един от извършителите е все още ученик и според запознати е наследник на известна лекарска фамилия от Пазарджик.