Огромни количества наркотици и изцяло оборудвана лаборатория са открили разследващите след пожар в пловдивски сгради по-рано днес, научи TrafficNews. Имотите се намират в Северна промишлена зона зад института по Рибарство и аквакултури и назад във времето са били използвани като рибарник. 

Именно и неговият собственик е заварен на мястото. По данни на медията ни арестуваният е Ангел от небезизвестната бизнес фамилия Гунчеви. Както по-рано съобщихме, сутринта е избухнал пожар в постройка, който е бил забелязан от охраната на обекта. Веднага е бил уведомен собственикът  Гунчев, но той  заявил, че ще загаси пожара сам и не е нужно да бъде викана пожарна. Малко след това обаче огънят се е разпространил в съседно хале и са били повикани огнеборци. Пристигналият екип видял, че има инсталация за производство на марихуана и незабавно била викната полиция.

След като пристигнали, криминалистите се натъкнали на свръх оборудвана лаборатория, обособена със специални лампи и термометри  за отглеждане на растенията.  В една от сградите било намерено  голямо количество суха листна маса, вероятно продукция.

Към момента на адреса има засилено полицейско присъствие и се извършват огледи. Полицаи от Криминална полиция също са пристигнали в имота, а единственият задържан на мястото е Ангел Гунчев.

Кой е Ангел Гунчев?

Арестуваният Ангел Гунчев е по-големият син на  бизнесмена Кирил Гунчев по прякор Киро Патрона, който е  известен с куп изяви. По думите на  запознати, той бил първият вносител на  енергийната напитка "Редбул" в Пловдив, както и председател на федерацията по водни спортове. Назад във времето Кирил Гунчев обещал да организира водна Формула на Гребна база Пловдив и да  доведе шейхове от Дубай. Гунчев имал и намерение да създаде в Северна промишлена зона квартал за супербогати, но идеите му не били осъществени. 

По-малкият син на фамилията,  имал проблеми с наркотиците, а от прекалената злоупотреба останал инвалид. Преди година обаче, той се самоубил като скочил от прозореца на пловдивска болница. 

Според запознати фамилията имала множество декари земя в района на Северна промишлена зона. По данни на TrafficNews в края на 2023 година рибарникът, превърнат в лаборатория за дрога, бил пуснат за продажба от Частен съдебен изпълнител. Едноличен собственик е арестуваният Ангел Гунчев. Той е съдружник и в редица други фирми с различен предмет на дейност. 

Все още няма официална информация от МВР- Пловдив, очаквайте подробности! 

Ангел Гунчев с белезници 

 

 

Имотът, в който живее Анегл Гунчев