Британецът Липолд Доналд Олдред, който бе задържан у нас като тартор на групата, изпращала оръжие и дрога за Лондон, остава в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд, който днес гледаше мярката на тримата задържани в София и Бистрица участници в бандата, организирала нелегалния трафик. Освен Олред, който е обявен за издирване с европейска заповед за арест, са задържани съучастниците му Йордан Йорданов и Николай Тасев. 
 
Съдът остави един от тях в ареста, а другият беше пуснат под домашен арест заради тежко здравословно състояние.
Акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП на 17 септември у нас беше координирана с британските служби, които задържаха на Острова трима англичани, които са част от бандата. 
 
При арестите и обиските в България бяха намерени 53 пистолета със заличени номера (повечето от марките „Глок“ и „Макаров“), заглушители за много от тях, над 2000 патрона, бронежилетки, както и около 80 кг хероин в разфасовки от по 500 г. 
 
Те били пакетирани в кашони като колетни пратки и задържани от разследващите по време на товаренето им, преди да поемат към Лондон. Основният начин на трафика на оръжие и наркотици е бил чрез пратки по куриерски фирми. 
 
По време на полицейската операция в Англия също са задържани оръжия и наркотици от предишна пратка. Основна насока в по-нататъшното разследване в България ще бъде разкриването на произхода на иззетите оръжия и наркотици.