Няколко часа, след като униформени намериха дрога в 15-годишен ученик, преди няколко часа задържаха с наркотик и 17-годишен ученик.

Служители на полицията, извършили проверка на ученик от школо в район „Северен”. Момчето държи в себе си високо рискови наркотични вещества. При последвали процесуално следствени действия от момчето е иззет канабис с тегло от около 70 грама. В хода на започнатото бързо производство разследващите ще установят и откъде ученикът е придобил дрогата.

Припомняме, че 15 годишен ученик от пловдивско училище е спипан с близо 10 грама марихуана. При проведената беседа, момчето разказало от къде е закупило дрогата. Последвала проверка на посочения адрес, като в жилище, което се намира в центъра на града били задържани двама мъже. Те са на възраст 20 и 23 години. В апартамента, който лицата обитавали, криминалистите открили марихуана, електронна везна, с която разфасовали наркотичното вещество на дози и го подготвяли за улична продажба.

Малко преди началото на новата учебна година, директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев обяви, че инициира социално отговорна кампания „Да пазим децата!“,  с която служителите на реда приоритетно се ангажират със сигурността на ученици и възпитаници на учебните заведения, разположени на територията на областта. Част от мерките, свързани с тази сигурност са засилените полицейски акции срещу разпространението на наркотици в училищата и районите около тях.