Шофьорът на турския автовоз в който се вряза автомобилът на музикантите Николай Николов, от пловдивската група NI.co и китаристът на група Каталог - Павел Дюлгерски, получи условна присъда. Вчера Окръжен съд – Стара Загора наложи на турския гражданин Мехмет Калисал наказание от 3 години лишаване от свобода, отложено във времето с 5 години изпитателен срок.

Близки на Ники и Павел останаха недоволни от присъдата и искат ефективно наказание за шофьора на тежкотоварния автомобил.

Делото се проточи много във времето заради забавяне на експертизите, а представителят на част от пострадалите – адвокат Пламен Бонев поиска и нова тройна автотехническа експертиза по време на досъдебното производство за изясняване на точните обстоятелства около фаталния удар. Пред магистратите адвокатът поиска 9 години ефективна присъда за Калисал. Той е категоричен, че ще обжалва решението на Окръжен съд – Стара Загора и ще се бори за ефективна присъда.

Жалбата ще бъде внесена още следващата седмица в Пловдивския апелативен съд”, допълни Пламен Бонев пред TrafficNews.

Почти 5г. след смъртта на Ники от NI.co: Арестуваха тираджията в който се вряза колата ковчегПловдивския съд остави в ареста турския гражданин Мехмет Калисал

Припомняме, че катастрофата стана на 29 юни 2018г. в Прохода на Републиката. При сблъсъка на място загина пловдивчанинът Николай Николов, а три месеца по-късно в болницата издъхна и Павел Дюлгерски. Двамата музиканти са пътували за участие в Русе по време на тежката катастрофа.

Според данни на полицията, шофьорът на леката кола е загубил контрол над превозното средство и се е врязал челно в автовоза, управляван от Мехмет Калисал. 

Турският водач беше арестуван в началото на месец февруари и до момента беше задържан под стража, но вчера мярката му за неотклонение е била променена и той е освободен.

Майката на загиналия китарист Ники Мариела Николова, която е директор на Френска езикова гимназия в Пловдив, също остана недоволна от присъдата и ще се бори за ефективно наказание за турския гражданин.

Майката на Ники от NI.co: Убиецът му ще бъде освободен от ареста преди присъда, липсвал на роднини5 години се нагледахме на протакане, долно шикалкавене, лъжливи експертизи и върховен цинизъм, казва още Мариела Николова