Млад мъж, който е работил като търговски представител във фирма за търговия със строителни материали, ще бъде съден за кражба и присояване на стока в особено големи размери. Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо него днес. 

33-годишният мъж е обвинен за това, че през периода от 18.07.2018 г. до 25.01.2019 г., в качеството си на длъжностно лице - продавач-консултант – търговски представител,  на  трудов договор, в условията на продължавано престъпление, е присвоил чужди движими вещи, а именно различни по вид стоки - строителни материали, собственост на фирма със седалище в Пловдив, поверени му да ги пази и управлява, като стойността на вещите е в големи размери – 90 392.95 лева.

Ловкият му метод за кражбата бил следния - в 34 случая той издал фактури на различни дружества, че са получили стоки, за които те не знаели и никога не са им били доставяни. При извършена проверка се установило, че мъжът, с инициали А.А. бил присвоил строителните материали и ги складирал на друго място. Общата стойност на присвоените вещи е над хиляди лева. Обвиняемият не ги е възстановил. 

Спрямо бившият продавач е определена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 5 000 лева. Предвиденото по закон наказание, за престъплението, в което е обвинен, е от 3 до 15 г. затвор, лишаване от права за заемане на длъжност, като съдът може да постанови конфискация на имущество. 

Снимката е илюстративна!