Съдът освободи от ареста собственикът на  пловдивския еротичнен  бар "Силикон" - Димитър Донов, който за трети път обжалва наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Само преди седмица, Донов бе порязан от магистратите от Районен съд, но днес по-висшата инстанция е взела друго решение. В мотивите си съдът е посочил, че не е налице опасността, Донов да извърши ново престъпление. Този мотив бе водещ в определянето на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него в предходните заседания през последните 6 месеца.

Водещи в решението на съда са били още чистото съдебно минало на Димитър Донов, семейната му и работна ангажираност.

Управителят на заведението Николай Димитров също е с изменена мярка. Мотивите за решението на съда са сходни с тези на Донов.

Двамата са с наложени мерки за неотклонение „парична гаранция”, на всеки по 15 хиляди лева.

Припомняме, че Донов, управителя на заведението Николай Димитров и Алит Алит от Варна, бяха арестувани при зрелищна акция в края на февруари на пловдивската полиция в обекта посред "разгорещен" купон. Гостите и персонала на бара бяха натръшкани на земята. Самият Донов е категоричен, че обвиненията са скалъпени, а операцията е поръчка на конкуренти в бизнеса.

Според данни от дознанието в заведението се е развивал успешен бизнес с платена любов. Твърди се още, че помещения от заведението са били предоставяни за отдаване на сексуслуги срещу заплащане. Работното обвинение включва и набиране на жени за разврат. 

Сексскандал в клуб "Силикон"! Арестувани са собственикът и още трима душиМомичетата са били принуждавани да проституират, подозират разследващи