Нова мистерия с изчезнала майка и дете стана известна след публикация във Фейсбук. Припомняме, че преди дни съпруг търсеше жена си в Истанбул, която беше изчезнала с двете им деца. Жената беше намерена извън Турция, но не беше разкрито къде се намира и най-веротно е избягала от мъжа си.

Сега случаят дори е по-заплетен мъж издирва Елизабет Трифонова и сина й Кристиан. Те са в неизвестност от 10 юли, но не е съобщено в МВР, че са изчезнали.

"24 часа" се свърза с пресцентъра на МВР и попита дали имат информация за изчезването им, но оттам обясниха, че при тях подобни данни не са постъпвали.

Историята в няколко медии се базира на публикация във фейсбук, споделена от Димитър Сребрев: "Сутринта на 10-ти юли Елизабет Венциславова Трифонова и Кристиан Иванов Георгиев ( майка и син) влизат на територията на България посредством автобус.

Елизабет е споделила на пътуващ в автобуса мъж, че отиват да живеят в Стара Загора. Били са без абсолютно никакъв багаж. Слизат на международната автогара в София.

От този момент нямаме никаква информация къде се намират и телефонът ѝ е изключен. Ако някой ги е забелязал на територията на България, умоляваме незабавно да се обади на телефон 112. Или да сигнализират най-близкото полицейско управление. Детето говори само на испански, но разбира българска реч."

В случая има много въпроси, но най-важният е: защо не е подаден сигнал веднага след изчезването им до МВР, а няколко месеца след това започва търсенето им чрез социалните медии.

Изчезналата Елена и децата й са установени извън ТурцияОт вътрешното министерство допълват, че жената е жива и здрава