Инцидент от Варна. 38-годишна бременна украинка е била нападната в центъра на града. Жената е изкарвала парите си като уличен музикант, когато мъж във видимо нетрезво състояние започва да я обижда, а след това я удря в лицето.   На помощ на жената са се притекли няколко младежи, които са успели да задържат нападателя, докато пристигне полицията.

„Свирех на бандура – народен украински инструмент, когато мъжът се приближи и просто ме попита откъде съм. Аз му отговорих, че съм от Украйна, от Запорожие и след това той приближи и ми каза на ухо: "Ти си от Украйна?" и започна да ме обижда. След това ме удари силно в лицето и се опита да избяга. Веднага оставих инструмента и казах на хората около мен: "Моля задръжте този човек". След това се обадих в полицията", разказа отърпевшата Татяна Юрина пред Нова телевизия.

По думите ѝ наоколо имало няколко младежи, които се намесили и задържали нападателя. "Заедно изчакахме пристигането на полицията. След всичко това преживях огромен стрес. Тъй като съм бременна, се притесних първо за детето си. Отидох до болницата на преглед и за щастие ми казаха, че всичко е нормално. Наистина нямам обяснение защо този човек постъпи по такъв начин. Нищо не съм направила, за да го подразня. Нищо не съм му казала преди това, но забелязах, че беше много пиян. Може би това го е подразнило по някакъв начин. Не знам какво да кажа на този човек. Той просто беше неадекватен и се надявам да получи справедливо наказание за своята постъпка”,  допълни тя. 

Нападателят е 44-годишен мъж, който е без криминални прояви. „Преди това нападение той е напълно непознат на органите на МВР. Той е бил задържан за 24 часа. Започната е проверка за хулигански действия. При задържането си той не е бил агресивен, но е бил в явно нетрезво състояние”.  Това заяви началникът на "Охранителна полиция" към 1 РУ - Варна главен инспектор Иван Димитров.

Той уточни, че мъжът е говорил на руски първоначално при задържането си. „След това установихме, че той е български гражданин с български паспорт”, подчерта главен инспектор Димитров.

По думите му, ако бъде признат за виновен, нападателят е заплашен от до 2 години лишаване от свобода или пробация и обществено порицание.