13-годишно момче, привърженик на пловдивския отбор „Локомотив” Пловдив е било нападнато и унижено от три непълнолетни момчета,  научи TrafficNews.  По информация на медията, нападнатото дете тренира борба в пловдивски клуб „Тракиец”, а един от нападателите му тренира в съседен клуб по кик бокс и от там се познават визуално.

Всичко е започнало вчера, когато 13-годишното момче е свършило урока си по математика и се запътило към дома си. От спирката пред пловдивския университет обаче се спуснали 3-ма непълнолетни. Те поискали телефона на униженото момче, за да видят историята му в Инстаграм, защото била свързана с "Локомотив".

Той отказал да предостави мобилното устройство, а след това един от нападателите хванал ръката на 13-годишния и го питал от кой отбор е, при което последвал отговор- „От "Локомотив"”. Те го накарали да съблече дрехите си, защото бил с тениска на черно-белите, въпреки че отгоре носил друго горнище, което било без емблема на отбора.

След това 3-мата нападатели - фенове на "Ботев" ,  заплашили 13-годишния, че ако не съблече блузата на "Локомотив" ще го набият и той бил принуден да я свали и да им я даде. Изплашено, детето потърсило баща си, за да му разкаже за ситуацията. По-късно родителите са сигнализирали в близкото районно, като са започнати незабавни действия по разследването. Към този момент се установяват нападателите и случаят се разследва. Пловдивската прокуратура също е уведомена.