В социалната мрежа Facebook се разпространява видеоклип, на който се вижда как момиче упражнява насилие и унижава своя връстничка в Перник, пише GlasNews.bg.

Видеоклипът е публикуван от човек, който е пожелал да запази анонимност.

"Момичета се събират и бият друго момиче. Клипът е намерен в телефона на дещеря ми", се посочва в описанието към видеото.

На видеото ясно се вижда как момиче е хванало друго за косата и я дърпа. След това следва и плесница по бузата на потърпевшото момиче.

Прави впечатление, че тази отвратителна случка се развива пред погледите на други момичета, които явно се забавляват от случващото се, защото във видеото се чува как те се смеят.

Видеото е заснето от момче, което също се забавлява, докато записва случващото се.

"Не снимай", казва едно от момичетата, а момчето зад телефона отговаря: "Тихо, бе. Аз си снимам за мен".

По първоначални данни грозната сцена се е развила зад супермаркет в квартал "Изток".

Човекът, публикувал кадрите, се надява отговорните институции да се самосезират. "Искам да стигне до органите на реда", отбелязва той.

На този етап не е ясна причината за провената агресия.

Цецка Савич, която се представя като майка на едно от момичетата във видеото, написа в коментарите към публикацията, че казусът между ученичките е разрешен още миналата седмица.

"Бих искала да ви уведомя, че проблемът е разрешен още миналата седмица, много преди клипа да бъде качен в Интернет! Разговаряно е с детето и са взети мерки!", добавя жената.