Акцията на пловидвските антимафиоти, която се проведе с гръм и трясък /и разбити врати/ вчера сутринта в Пловдив и Асеновград, се оказа римейк на популярната шекспирова пиеса "Много шум за нищо". Задържаните са освободени под гаранция, включително и Димитър Радев, чийто апартамент бе разбит, а след това претърсен с 4 кучета. При обиските в набелязаните жилища са открити малки количества кокаин, амфетамини и трева, като на фона на използвания ресурс и мащаба на операцията, те са по-скоро символични. 

Служители на БОП вчера около 8.30 часа атакуваха дома на Димитър Радев  в ЖР "Тракия". Според свидетели полицаите пробили с бормашина вратата му,  той е бил изведен с белезници, а след това жилището му е претърсено с няколко кучета, обучени да надушват наркотици. Според свидетели, след приключване на акцията, жилището на мъжа е оставено с разбита врата и необезопасено.

Радев е родом от Асеновград, но живее в Пловдив. Стар познайник е на Криминална полиция. Само преди месец е получил условна присъда за притежание на наркотици. В края на миналата година той е задържан при акция на пътя Пловдив- Асеновград. В колата, с която е пътувал, полицаите открили 4 кг марихуана и близо 200 грама кокаин. Присъдата му вече е влязла в сила. това вероятно е причината да не държи в дома си забранени вещества, намирането на които може да го изпрати в затвора за дълго време.

Снощи той е бил освободен.  В Асеновград служителите на БОП са проверили 9 адреса, но резултатите от акцията са незначителни. 

БОП удари пловдивски дилър в дома му!Акция на антимафиотите и на няколко адреса в Асеновград

 Снимката е илюстративна.