115 км/ч е била скоростта, на която се е застопорил километражът на БМВ-то ковчег, в което загинаха 17-годишните Реджеб и Хюсеин. Това стана ясно днес по време на гледането на мярката за неотклонение в Бургаския окръжен съд на шофьора – Мустафа Мустафа, на 20 години, от село Чукарка.

В съдебната зала стана ясно още, че младежът, който работил като фаянсаджия във Франция, за скромния си шофьорски стаж от 2 години има съставени 2 наказателни постановления и 3 фиша, предава ФЛАГМАН. 

Още преди да навърши пълнолетие и да придобие свидетелство за управление, Мустафа често сядал зад волана. Единият му акт е за шофиране без книжка и с превишена скорост, което показва, че има голяма вероятност той отново да се качи зад волана и да сътвори поредната глупост, изтъкна днес прокуратурата.

„Това е скоростта към момента на удара, което означава, че вероятно е била по-висока преди това. Тепърва експертизите ще доказват колко точно е”, посочи държавното обвинение, което настояваше за постоянен арест на младежа, причинил тежкото ПТП, макар и по непредпазливост.

Мярката за неотклонение протече чрез скайп връзка със Затвора-Бургас, където е в момента Мустафа.

Пред съдия Господинова той заяви, че ще направи каквото може за близките на починалите, които са и негови роднини. 

"Не исках да става така. С каквото мога, ще им помагам, ще бъда като техен син", каза през сълзи той.

Прокуратурата настоя Мустафа да бъде задържан под стража, защото освен пътните провинения, паспортната му справка показала, че редовно пътувало извън граница и има вероятно да се укрие, докато тече разследването. В крайна сметка съдия Катя Господинова реши да остави 20-годишния младеж зад решетките.

Припомняме, че във фаталния баварец пътували четирима души - 18-годишният Исмаил е седял на предната седалка, а зад волана е бил 20-годишният Мустава, а отзад – двамата загинали младежи на 17 години Реджеб и Хюсеин.

Мъжката компания се прибирала към Айтос след къна - при мюсюлманите в навечерието на сватбата у младоженците се прави къна геджеси - у булката, и даул чалдърмак у жениха. Това е като прощалните моминска и ергенска вечер. Четиримата младежи имали роднинска връзка, били братовчеди. За нещастие обаче сватбените намерения се почерниха, заради нелепия инцидент. Семейството е съсипано от трагедията, която ги сполетя, коментират жители от село Чукарка, които още не могат да приемат, че Реджеб и Хюсеин вече ги няма на този свят.