Момичето, замесено в аферата с кмета на Цалапица, която завърши с побой над тъща му, се оказа забъркано и в друг случай в селото, който вече няколко месеца не слиза от новините. 16-годишната девойка е била ябълката на раздора между убития Димитър Малинов и единия от близнаците Борислав Динков, разказват жители на село Цалапица.

От разследването на Тина Ивайлова и екипа на glasnews.bg стана ясно, че въпросното момиче с инициали  Я.Г. е имала тайна връзка с Митко, а междувременно единият от близнаците - Борислав , също я е харесвал. Кореспонденциите, открити в телефона на Митко, показват, че убитото момче си е пишело с  непълнолетната минути преди Борислав да го извика и той да излезе от дома си  и повече никога да не се върне.

Илинден за Митко: Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕОРазследване 1-ва част

В редица чатове, с които TrafficNews разполага, се вижда, че между 16-годишната и убития Митко е имало отношения, а вероятно и инитмна връзка.  В някои от съобщенията се забелязва още, че двамата не са искали да разкриват за контакта си, дори са се предупреждавали да крият телефоните си от околните , за да не се види нещо. В една от кореспонденциите с Димитър ученичката  съобщава за някакъв проблем, но по инстаграм снимка, а той и отговаря, че съжалява, че си е дошъл в селото, защото се въртят само интриги. Всъщност тя е една от последните, с които Малинов е имал комуникация, преди да бъде убит.

 

По думите на жителите на селото, същата девойка е засечена в автомобила на кмета на селото Ивайло Данаилов от собствената му съпруга.Дамата очевидно е имала сериозни причини да подозира мъжа си и стигнала до там да сложи джипиес на автомобила му. Благодарение на техническото устройство, тя го проследила и го засяклас момичето.

Според хора от Цалапица двамата се познавали от танцовата група към читалището, в която Данаилов и 16-годишната играели. На снимка от събирания на трупата дори се вижда уж незабелижима близост между двамата, като тя е застанала до него за фотоса. 

Както вече е ясно драмата не спря до тук. Майката на съпругата на Данаилов бе отишла при родителите му, за да попита защо синът им е постъпил така. Отговорът обаче завърши със счупена дясна ключица, счупено ребро вдясно и други травми за жената, която се е опитала да поговори със семейството на Данаилов. Към момента в Районна прокуратура- Пловдив има образувано досъдебно производство, а медията ни ще продължи да следи случая и неговото развитие!

Още от кореспонденцията на Митко и момичето:

Поредна драма в Цалапица! Съпругата на кмета го хваща в крачка, тъщата е в болница след побой у сватоветеВ Районна прокуратура има образувано досъдебно производство