Пловдивчанин, ограбил възрастна жена, представяйки се за полицай, получи присъда. Той е признат за виновен за това, че на 14 октомври миналата година е отнел 2 500 лв. от 77-годишната жена, като е употребил сила. Според държавното обвинение двамата се срещнали, докато обвиняемият бил в Пробационната служба на бул. "Македония". По това време той изтърпявал наказание "пробация". 

На излизане срещнал жената поискала от него услуга, за която заявила, че ще му плати. Тя споделила, че живее сама. Двамата се отправили към дома ѝ, заедно с още един мъж. Докато бил там, подсъдимият видял къде крие спестяванията си.  

На 14 октомври 2019 г. подсъдимият решил да ограби жената. Позвънил на вратата, като казал, че е от полицията. Пострадалата отворила. Подсъдимият я  блъснал и влязъл, след което  я ударил с юмруци няколко пъти по лицето. От нараняванията ѝ потекла кръв. Взел плик със спестяванията на жената в размер на 2500 лева и избягал.

По-рано днес Пловдивският окръжен съд го е признал за вино 5 години при първоначален строг режим. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Присъдата подлежи на протест и обжалване.