17-годишен е стрелял с пистолет пред съда в Пловдив вчера. Това стана ясно от полицията, след като младежът е бил арестуван за денонощие.

 

Припомняме, че вчера пред сградата на съда избухна ужесточен скандал между два ромски клана. 

Екипи на полицията бяха насочени към района на съдебната палата, след получен около 16.10 ч. сигнал за масово сбиване.

Масов бой и стрелба! Две ромски фамилии в челен сблъсък пред съда в ПловдивПолиция укроти враждуващите Монтеки и Капулети

 

Според предварителните данни, общо над 20 представители на две страни в приключило преди това съдебно дело се скарали и в прерасналата физическа саморазправа помежду им били произведени изстрели с газово оръжие. По време на случилото се няма пострадали хора. 

 

"В резултат на бързите действия на служителите на реда конфликтът бе прекратен и обстановката в района нормализирана. На запазеното местопроизшествие е извършен оглед и незабавно създадена организация за изясняване на ситуацията", пишат от МВР-Пловдив. 

Ромската фамилия, прибрала новородено с хеликоптер в Столипиново - замесена в мелето пред съдаДело за попечителски права се оказа в основата на скандала

Снети са били обяснения от 14 души в качеството им на свидетели, а по „горещи следи“ същата вечер е установен и извършителят на стрелбата. 

Младежът, за който е установено, че е стрелял е задържан за грубо нарушение на обществения ред в Пловдив. Той е задържан за едно денонощие в Четвърто РУ. Намерен и иззет е газовият пистолет, с който е стрелял.

По указания на дежурен районен прокурор срещу непълнолетния е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.