45-годишният мъж наръгал и убил любовника след скандал в Стамболийски остава в ареста. Това определи пловдивският апелативен съд, като потвърди взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Окръжен съд – Пловдив.    

Както TrafficNews съобщи на 4 май 2022г. в Стамболийски двама мъже единият, от които немец , след обилно полята раздумка с алкохол са започнали да си отправят обвинения, които се заформили гръмък любовен скандал, който малко по-късно се ожесточил и прераснал в убийство.

Под афект двамата посегнали към ножове и започнали да си нанасят взаимни рани. След сериозно намушкване, българинът сигнализирал на 112 и извикал спешна помощ. Приятелят му обаче е издъхнал.

Така апелативните магистратите прецениха, че от събраните до момента доказателства, заключения на експертизи, разпити на свидетели и обясненията на обвиняемия, правилно окръжния съд е преценил, че може да се направи обосновано предположение за съпричастност на А. Л. към деянието, в което е обвинен.

За това престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода. От тежестта на наказанието произтича опасност от укриване или извършване на престъпление от обвиняемия при по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е окончателно.