Мъжът изтеглил близо 15 000 лева от дебитната карта на починалата му половинка. В началото на месец септември дъщерите на починала 58- годишна пловдивчанка се върнали в родния град на майка си, за да организират погребението й. Момичетата- на възраст 18 и 19 години са студентки в Германия, където до преди няколко години живеели заедно със своята майка. Жената била емигрирала в Германия където създала семейство, а когато дъщерите и пораснали решила да ги остави да учат там и се върнала в родината си.

След пристигането си в Пловдив майката започнала да поддържа връзка със 62-годишен от село Калековец. Мъжът имал достъп до личните вещи на половинката си.

В началото на септември жената починала, а при идването на дъщерите й в Пловдив, момичетата установили, че от личната сметка на майка им липсва сумата от близо 15 000 лв.

Само за месец служители на икономическа полиция разкрили измамническата схема, организирана от 62-годишния Антон. Мъжът теглил малки суми от различни банкомати, за да не предизвика подозрение. Под предтекст, че му е нужно, за да помогне и улесни дъщерите на починалата, се опитал да се сдобие и с фалшиво пълномощно, с което да получи достъп до спестяванията на починалата и да прави разплащания.

В хода на последвало претърсване от дома на мъжа са иззети нотариално заверени пълномощни, за които е установено,че са неистински.

Антон е задържан за срок до 24 часа, а в утрешния ден предстои да му бъде повдигнато обвинение. Работата по документирането на случая продължава от служители на отдел "Икономическа полиция" Пловдив.