Четирима мъже и две жени са била задържани за 24 часа по Закона за МВР при спецоперация срещу битовата престъпност тази нощ. Акцита е била проведена на територията на селата Трилистник, Скутаре и Рогош. В нея са участвали служители на секторите „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Пловдив и служители на Районно управление - Труд.

Образувани са три досъдебни производства и три проверки във връзка с незаконно държане на акцизни стоки без бандерол – цигари, алкохол и нарязан тютюн, както и за незаконна сеч на дърва без писмено позволително. Шестимата задържани са на възраст от 23 г. до 62 г. По време на Специализираната полицейска операция са проверени 125 лица и 119 моторни превозни средства, съставени са 11 акта и 6 фиша по Закона за движение по пътищата, както и 2 акта по Закона за българските лични документи и общо 10 акта за установяване на административно нарушение по Закона за здравето – струпване на хора в парк и безцелно движение по улиците на горепосочените села.

Както вече ви съобщихме, по време на операцията служители на отдел „Криминална полиция“  към ОД на МВР – Пловдив и на Районно управление -Труд, под ръководството на Окръжна и Районна прокуратура, гр. Пловдив, са установили и задържали двама извършители на грабеж от дома на 86-годишен пенсионер в с. Трилистник. 

Двамата са привлечени като обвиняеми за извършения в съучастие грабеж. Те са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Пребитият Христо от Трилистник: Налагаха ме и повтаряха "къде са парите"Главният прокурор Иван Гешев заяви, че очаква ръст на битовата престъпност като последица от кризата

16-годишният ром, пребил и обрал дядо Христо от Трилистник, бил осъждан за блудствоОчаква се двамата нападатели на възрастния мъж да бъдат задържани за 72 часа