Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинения на двамата апаши, обрали възрастен мъж в пловдивското село Трилистник. Както TrafficNews.bg съобщи,  86- годишният Христо Васков е бил нападнат в дома му в неделя , в ранните часове на деня. Двама мъже разбили вратата на къщата му и влезли при него. Нанесли му побой и му взели портфейла, в който имало 100 лева. Двамата избягали, като взели парите и изхвърлили портмонето.  Те са подготвили и кафе машина за отнемане. 

Вчера полицаите са разкрили и задържали извършителите - 32- годишния Павел Асенов и 16-годишния Ангел Красимиров. Двамата са от ромската махала в селото.

Днес двамата ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършения в съучастие грабеж и ще бъдат задържани от наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Непълнолетният А.М. е бил осъждан за извършено от него блудство през 2019 г., като настоящото му деяние е извършено в рамките на определения му от съда изпитателен срок на условното осъждане.

Предвидените от закона наказания за престъплението в което двамата ще бъдат обвинени, са съответно: лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години – за пълнолетния извършител и лишаване от свобода за срок до 3 години – за непълнолетния. Разследването по случая продължава, като до момента, са били извършени разпити на свидетели, оглед, претърсване и изземване. Иззети са веществени доказателства. Предстои назначаване на експертизи.

Призоваваме гражданите, ако са пострадали от престъпления, извършени от двамата обвиняеми, да се обадят и подадат сигнал в МВР или Прокуратурата.

Иван Гешев изненадващо в Трилистник, срещна се с жертва на грабежПрестъплението е било разкрито в рамките на няколко часа от РПУ- Труд