Трима водачи са арестувани за престъпления по пътищата на Пловдив и региона. Двама са хванати зад волана дрогирани, а третият- пиян.

Пиян шофьор вряза колата си в паркирана до магазин кола и избяга. Инцидентът е станал в село Марково. Пред хранителен магазин на улица „Захари Стоянов“, лице в нетрезво състояние е допуснало катастрофа, като веднага след удара е избягал.

Видео камери на обекта обаче са уловили действията на водача. Последният в рамките на час е бил задържан. В колата с него е бил още един мъж. И двамата са били солидно почерпени, като пробата на виновния шофьор е била 2, 86 промила. Той е от Марково, криминално проявен на 51 години. Спътникът му пък е на 42 години от Пловдив.

 В арестите на Първо районно и полицейското управление в Карлово посрещнаха 2 ноември двама 44-годишни мъже.

При извършена проверка на булевард „Македония” униформени установили дрогиран водач на Опел. По надлежния ред било установено, че мъжът зад волана управлява под въздействието на амфетамин. Дрогиран водач е установен и в хода на проверка от служителите на полицията в Карлово. На кръстовище в Сопот униформените спрели 44-годишен местен жител, който шофирал лек автомобил „Опел“. Драг чек тестът реагирал положително за употреба на амфетамин.

При сигнал за самокатастрофирал лек автомобил на територията на село Белащица,униформени са задържали и 25-годишен, шофирал пиян по улиците на селото. Мъжът , който е от смолянското село Вишнево се качил на превозното средство под въздействието на 1,89 промила алкохол, загубил контрол над превозното средство и се ударил в метален уличен стълб.