Марияна Пейкова, обвинена в убийството на приятеля си Йордан в район „Западен” в Пловдив, остава за постоянно в ареста. Това постанови Апелативен съд – Пловдив. Според председателя на състава, налице са всички изискуеми предпоставки за взимането на най-тежката мярка за неотклонение, а именно „задържане под стража”.

По време на заседанието стана ясно, че Марияна и Йордан са били от 16 години заедно, макар да нямат сключен брак. По време на съжителството си те са станали родители, но поради алкохолната си зависимост детето е дадено за осиновяване.

Според прокуратурата в нощта на убийството скандалът бил неистов, заради който не са успели комшиите да заспят. Братът на Йордан живее непосредствено над приземния етаж. Той бил събуден от крясъците на Марияна, която била в истерия и чупила бутилки. Заради скандала, Иван Иванов дори се преместил да спи в друга стая.

Защитата на Пейкова поиска домашен арест, с мотива, че жената не е добре здравословно.

„Съжалявам. Бях пияна и нищо не помня. Много го обичах, живях с него 16 години. Дори не знаех , че е умрял. Една съседка ми каза. Искам домашен арест”, заяви Пейкова.

Думите й не натежаха пред магистратите. Те я оставиха за постоянно в ареста до започване на делото.

Два литра спирт и скандал довели до жестокото убийство на Йордан в ПловдивОбвиняемата: Действах при самозащита! Нападна ме с удари в главата

Любовницата, наръгала смъртоносно Йордан в Пловдив, опитала да прикрие следите си47-годишната жена направила пълни самопризнания