Как това момиче живее и диша спокойно?, пита майката на убития Димитър Малинов от Цалапица Атанаска Бакалова.

В социалните мрежи тя публикува чатове с момиче на име Яница, което очевидно е било близко както със сина й, така и със сочения за извършител на убийството Рангел, който докараха от Дания като подсъдим за престъплението.

"Защо качвам тези чатове ли? Защото това момиче си пише със сина ми денонощно. Крият се не знам от кой (само подозирам). Вижте изказ на дама! И само аз ли като чета разбирам нейната намеса в отношенията на Митко с Рангел, и с други момчета. Защото ако Яница е изтрила сина ми от чатовете, от миналото, от живота си (както го направиха голяма част от неговите "приятели"), то аз не съм го направила от телефона на Митко. Така и не мога да си обясня, как това момиче живее и диша спокойно", коментира Бакалова.

Тя пита въпросната девойка как е заспала на 20 юли 2023 г. през нощта, след като вероятно е знаела какво се е случило с момчето.

"Защо мисля така ли? Защото това е последният им чат. Тя обещава, както обикновено, да пише като се прибере. Не пише, но не го и търси в следващите дни. Не пожела да се срещне с мен, но друго момиче го направи, защото няма какво да крие", заяви Бакалова.

Допълва, че ако майчиният й инстинкт я лъже, то тя е готова да се извини. С времето обаче е разбрала много истини.

"Де да ги знаех по-рано... Бих предпазила детето си от коварство, от предателство, от добри "приятели" и фалшиви любови. Бих го предпазила от смъртта. Справедливост трябва да има от българския съд, но със сигурност такава ще има и от един друг съд. През него всички минават рано или късно. Страхът, не е оправдание за мълчание", завършва майката.

Припомняме, че според запознати Яница е същото момиче, което е в основата на скандала, който избухна между семейството на кмета на Цалапица преди няколко месеца. 

Поредна драма в Цалапица! Съпругата на кмета го хваща в крачка, тъщата е в болница след побой у сватоветеВ Районна прокуратура има образувано досъдебно производство

Съпругата на кмета на Цалапица: Случаят с майка ми е идентичен с убийството на Димитър Малинов, само че тя оцеляЛъжа е, че е паднала по стълбите, бита е и влачена като куче, твърди Христина Данаилова