32-годишната Кристина Дунчева, която уби децата си  е била системно насилвана и заплашвана. Това разказват нейните близки, които не са очаквали такъв развой на събитията, но въпреки това подкрепят жената.

Майката на Кристина Валентина Дунчева разказва, че си е мислила, че дъщеря й ще избяга от дома им и ще остави децата си, защото няма да успее да ги спаси. Според нея Кристина е виновна, а тормозът през годините е оказал влияние.

„Искала е да спаси децата си от бъдещето, което ги очаква, знаела е, че те ще останат там и няма да може да го промени. Вината на Кристиан е, че много силно обича. Ние се борихме до последно да й помогнем, аз мисля че не е виновна, Кристиан е майка, а не убиец. Има някой,  който го е сътворил и някой, който го е извършил“, заяви майката на Кристина пред Нова телевизия.

Тя е спряла да посещава често родителите си след като е заживяла с Георги.

„На едно от обажданията ми, чух как той и крещи „с кой пак говориш“ и я удря. Тя непрекъснато ревеше, дори и посещението на педиатър у тях, след това ми сподели, че е така, защото се страхува какво ще стане, след като отново останат сами с Георги. Страхът в нея беше много голям, но винаги казваше, че ще успее да го промени“, разказа още майката.

Кристина споделила пред леля си, че Георги я е заплашвал и с пистолет. Бащата на младата майка пък бил свидетел как зет у наказал внука му с 10 клякания защото хвърлил камък в реката.

„Ние не предполагахме, че такива са издевателстват върху нея. Не знаехме за свекъра, веднъж ми каза, че като го види и косата й настръхва. Но не е споделя за насилие“, разказа още Валентина.

 Не е говорила често за насилието върху нея, но последните дни започнала да моли за помощ и да споделя, че се страхува.

Георги е заплашвал и семейството й, казвал е, че ще „унищожи“ близките й.

„Искала е да си тръгне, но той е казвал, че може да я блъсне кола и да поръча убийството на близките й“ , споделят още близките й.