Предоха на съда шофьор, спипан да шофира мъртвопиян в столицата и без регистрационни номера на колата, които били взети при друга проверка от КАТ само няколко часа по-рано. 

Обвиняем, шофирал с концентрация на алкохол в кръвта 3,28 на хиляда, е предаден на съд с акт на Софийска районна прокуратура днес. 

52-годишният мъж шофирал в ж.к. "Хаджи Димитър" към 22 часа вечерта на 4 октомври, когато бил спрял от полиция, тъй като на пръв поглед имало нещо нередно - мъжът управлявал автомобила си без регистрационни табели. Освен това обаче по време на проверката шофьорът силно лъхал на алкохол, поради което било поискано съдействие от екип на отдел „Пътна полиция“-СДВР.

Пристигналите на мястото полицейски служители извършили проверка на обвиняемия с техническо средство „Алкотест Дрегер 7410+“, което отчело положителен резултат от 3,28 на хиляда алкохол в издишания въздух. За констатираното нарушение на обвиняемия бил съставен акт за установяване на административно нарушение и му бил връчен талон за изследване.

В хода на проверката било установено, че книжката му, свидетелството за регистрация на автомобила и регистрационните табели на автомобила са били иззети от служители на отдел „Пътна полиция“ преди няколко часа, като на мъжа е бил съставен акт. Автомобилът на обвиняемия, без регистрационни табели, бил предаден от него с протокол за доброволно предаване.

Мъжът бил придружен до болничното заведение, където писмено декларирал, че не е съгласен да бъде прегледан и да му бъдат взети проби за установяване на употреба на алкохол. 

Предстои делото срещу обвиняемия да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

Снимката е илюстративна!