Само за три дни, крадците на катализатори в Пловдив се сдобиха с обвинение, а днес и с присъда. Мъжете са признали вина и са сключили споразумение с прокуратурата.

Както TrafficNews съобщи, апашите бяха арестувани в Тракия след серия кражби на екологичните устройства. В понеделник патрулка е следяла за сигурността в Тракия. Час след полунощ, униформени спрели за рутина проверка опел, зад волана на който бил 22-годишен мъж. В колата е имало и още един – 21 годишен. И двамата не били от Пловдив, а от селата Караджалово и Скобелево.

Служителите на реда се усъмнили в поведението на мъжете и направили обиск на колата. В багажника, те се натъкнали на два катализатора, както и инструменти за рязането им.  Оказало се, че така ценните части на колите са били откраднати минути преди проверката на екипа от районното.

Бум на кражбите на катализатори в Пловдив и региона, двама са арестувани след ударАпаши са удари четири фолксвагена за 24 часа

Пред блоковете 23 и 97, два фолксвагена са били „похитени” от мъжете, а катализаторите им отрязани. Апашите са били задържани и отведени в районното. При обработване на случая се оказало, че това не е първия удар на двамата съучастници.

Ден преди кражбата в Тракия, те са задигнали още два катализатора, но в Първомай. „Жертвите” – отново фолксвагени. Едно от превозните средства е било паркирано пред дома на собственичката. През нощта мъжете срязали катализатора и избягали.

Днес крадците се сдобиха с присъда. 21-годишният апаш отва директно зад решетките. Той е осъден на шест месеца ефективни, при първоначален "общ“ режи. По-големият обаче се размина с по-леко наказание. 22-годишния получи условна присъда в размер на 5 месеца с три години изпитателен срок.