Задържаха крадец на портфейл с лични документи, който само за няколко дни изтеглил от дебитна карта в него близо 1 000 лева. Близо седмица служители на полицията в курортното градче разследвали извършена кражба на портфейл със 150 лева, лични документи, шофьорска книжка и дебитни карти. Портфейлът бил собственост на 57- годишен жител на Хисаря. 

Криминалисти от районното управление бързо влезли в дирите на извършителя. Това се оказало 53- годишен мъж от Клисура. Само за броени дни, крадецът е извършил неправомерни тегления от банкомати на различни банки, като общо сумата била 1 000 лева. 

Крадецът е задържан, а всички събрани материали, съотносими към предмета на доказване, са докладвани на Окръжна прокуратура Пловдив.  Следва да бъдат изпълнени дадените указания от наблюдаващия прокурор и повдигането на обвинение. За това престъпление законодателят предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години.

 „Служителите на реда са действали изключително бързо и макар случая да се отличава с фактическа и правна сложност в много кратки срокове са успели да разрешат тривиалното на пръв поглед престъпление“, коментира началника на местната полиция главен инспектор Пламен Арабски.