Коняр гръмна овчар в Копривщица заради пасище. 36-годишният Иван грабнал пистолета, след като разбрал, че неговият приятел Стоян е пуснал стадото си на поляната в местността Крецул, която е на по-малко от километър от града. Там пасяли конете на Иван. 

Той грабнал своя револвер “Смит и Уесън модел 22” и сложил един куршум 45-и калибър в барабана, който събира 6 патрона. Завъртял го като по филмите и стрелял. Още с първия опит улучил колегата животновъд в левия крак. Куршумът влязъл в прасеца и излязъл, без да докосне костите. При този калибър те със сигурност щяха да се счупят, пише "24 часа".

Веднага след стрелбата нападателят сам викнал полиция и признал какво е направил. Овчарят бил откаран в болница в София. Оперирали са го, а опасност за живота му няма. Заради упойките обаче той все още не е разпитан като свидетел по делото срещу своя съсед.

Иван е задържан за 72 часа. Той е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Револверът му е отнет, както и всички боеприпаси.