Проверяван от патрулиращи пътни полицаи гражданин се оплака, че е бил заплашван от служители на реда. Според описанието, действието във видеото се развива в Тутракан, на 23.10.2019 година, съобщава gospodari.com. 

Проверяваният заради неправомерно спиране на тротоара е включил телефона си да записва целия разговор между него и униформените, който на два пъти придобива доста краен характер.  Единият от полицаите със сравнително спокоен тон обяснява на нарушителя, че ако не съдейства, ще бъде закопчан с "пранги" и заведен "долу" (вероятно полицейското управление), където щяло "да започне порно в пълния му сценарий".

След тази реплика започва подробна проверка на автомобила на записващия видеото.  Малко по-късно двамата полицаи привикват човека до служебния им автомобил. Там той ги провокира още веднъж, като казва, че не е разбрал репликата с "порното". Полицаят отново повтаря, че щяло да има "много порно" и да бъде "много цветущо".  В един момент полицейският служител се усеща, че човекът го снима и иска да му провери телефона, но той отказва. В този момент записът свършва. 

По-късно от МВР съобщиха за спешно разпоредена проверка по случая от директора на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов..

Със заповед на началника на РУ-Тутракан е образувана дисциплинарна проверка на двамата служители по смисъла на чл.205, ал.2 от Закона за МВР. Целта е изясняване на постъпилите данни и установяване на дисциплинарното нарушение. След приключването й в законоустановения едномесечен срок ще бъдат наложени съответните дисциплинарни наказания.