Разширяването на видеонаблюдението е съвременният метод за ограничаване на престъпността. Това е и нещото, за което разговаряхме с всички кметове досега. Това каза пред журналисти главният прокурор Иван Гешев, който днес посети няколко населени места в Пловдивския регион. 

"Ако в автобуса нямаше камери, работата на МВР щеше да бъде доста по-трудна. Това са непълнолетни лица без криминални прояви", заяви Гешев. Той допълни, че се е извинил на родителите на момчето, тъй като самата проява означавала, че държавата не си е свършила работата. 

Припомняме, че прокуратурата ще поиска постоянното задържане под стража на извършителите на 21 февруари.

Около 20.00 часа в София в автобуса четирима младежи - двама на по 15 г., един на 16 и един 17-годишен накарали момчето да съблече червена тениска с емблемата на ЦСКА и червено горнище на анцуг, посочват от прокуратурата.

За да го принудят да свали дрехите си, те употребили сила и заплаха - момчето било ударено в лицето, а нападателите го заплашили с думите: "Махай дрехите веднага, или ще те пребием!".

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурорът е постановил задържане на четиримата за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийския районен съд за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".