Иззеха голямо количество незаконно съхранявани антични предмети, съобщиха от МВР. Това стана по време на спецоперация, проведена от „Гранична полиция“ Русе. Антиките са намерени в дома на 52-годишен мъж в село Руйно. Иззети са  металдетектор и 688 антични предмета - монети, стрели, копия, пръстени, апликации и др. Мъжът е разпитан.

50-годишен мъж от Чирпан е задържан при опит да продаде уникална револверна сабя в интернет.

Операцията е проведена на 24 септември. Претърсен е домът на задържания. Иззет е мобилен телефон,  използван за регистрация на профила, от който е пусната обявата за продажба на оръжието, съобщават от МВР.

В дома му са открити още портупей (кожен ремък за носене на оръжие), тепляк и мраморни археологически предмети от римската епоха.

Претърсен е и офисът на съпругата му. Тя доброволно е предала компютърна конфигурация, използвана за създаване на фалшив профил и излъчване на обявата в аукциона.

50-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Разследването по случая продължава. В Окръжната прокуратура в Стара Загора е образувано досъдебно производство за незаконна продажба на нерегистрирана културна ценност - револверна сабя.