Двамата грузинци, задигнали 1500 лева от аптека в Пазарджик, са задържани и привлечени като обвиняеми по искане на Районната прокуратура в града.  

По искане на Районна прокуратура – Пазарджик съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30 и 29-годишните грузински граждани.

На 6 октомври в Пазарджик, двамата обвиняеми влезли в аптека на ул. „Търговска“. Те носели на лицата си предпазни маски. Единият от тях започнал да разпитва фармацевтката на английски език за цените на разфасовките на различни лекарства. Пострадалата се движела между щандовете, за да му отговори. През това време другият обвиняем стигнал до касата, отворил я и оттам отнел 1 500 лева. Той  дал знак на съучастника си да си тръгват и двамата напуснали аптеката.  Няколко минути по-късно е бил подаден сигнал в полицията.

По делото са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства и др. Проверява се съпричастността на двамата обвиняеми към извършени подобни кражби и в други градове.

Взетата мярка за неотклонение спрямо двамата грузинци подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пазарджик.