Неостаряващият Златан Ибрахимович отново блесна на терена и донесе победата на Милан в дербито срещу Интер. 39-годишният футболист отбеляза двата гола за „росонерите” за победата с 2:1 над „нарадзурите”. Това се случва дни, след като шведът от босненски произход пребори COVID-19.

"Росонерите" поведоха още в 13-ата минута, когато беше отсъдена дузпа за фаул на Коларов срещу Ибрахимонвич. Именно нападателят изпълни дузпата, която беше избита от Самир Ханданович. Шведът обаче дотича и не сгреши от добавка. Едва три минути по-късно Милан организира добра контраатака, при която Леао центрира към непокрития Ибрахимович, за когото беше лесно да се разпише за втори път в мача.

Интер се върна в мача в 29-тата минута. Тогава стражът на Милан не успя да пресече подаване на Иван Перишич и така топката стигна до Лукаку, който отблизо я прати в неговата врата.

До края на мача Интер не успя да вкара втори гол и победата отиде при градския им съперник.  С победата Милан се качи на върха с 12 точки и максимален актив от 12 точки. Зад тях е отборът на Аталанта с 9 точки.