Молдовецът Евгени Недялков, който взриви два банкомата – в София и в Пловдив, като от втория банкомат са открадна 214 хиляди лева, отново се изправя пред съда. Младият мъж обжалва наложената му на първа инстанция присъда от 6 години и 8 месеца затвор.

По време на процеса в Окръжен съд, молдовецът призна вина и бе готов да сключи сделка с прокуратурата. Условието бе, Недялков да възстанови 10% от откраднатата сума или 20 хиляди лева. Това така и не се случи, тъй като семейството му, а и самия той няма финансовите средства.

Припомняме, че младият мъж се сдоби с обвинение за взривяването на двете устройства с цел грабеж на обща сума от 292 880 лева, като деянието е извършено с умисъл и в съучастие с друго лице от Украйна.

Двамата са извършили обира на банкомата в София, два дни преди удара в Пловдив. Използвали са същите способи, както и същата кола, чиито номера са били крадени и сменяни. 22-годишният младеж от Молдова бе задържан малко след двата обира, осъществени между 5 и 7 юли 2018. Оттогава той е в ареста, а от украинския му партньор Илия К. е установен, но не е задържан.

6 години и 8 месеца затвор за Евгени, който взриви банкоматите в Пловдив и СофияМъжът ще трябва да изплати над 20 бона на банка

Ударно! Липсват близо 200 бона от взривения банкомат на ДСК в ПловдивПодозират бандата, взривила банкомата в Люлин преди 2 дни