Близо 200 хиляди лева са откраднати от взривения банкомат в клон на ДСК в ЖР Тракия, научи от свои източници TrafficNews.bg

Удареният обект е един от най-новите клонове на банката в Пловдив. Самият банкомат е вътрешно разположен в сградата и е с контролиран достъп, който се осъществява чрез карта. Най-вероятно именно така са влезли извършителите на взрива и обира.  

Заложеният експлозив е бил вътре в помещението, за да може да разбие финансовия апарат. Вследствие на това материалните щети са огромни - целият клон е почи унижощен. Няма обаче засегнати автомобили или други обекти в близост. Нямало е и минувачи, които да са били застрашени, заради ранния час от денонощието.

Разследващите полицаи са открили на мястото на инцидента празни касети. Извършени са проверки с каква сума е бил захранен банкоматът и какви трансфери са правени до момента, за да се уточни наличността. По първоначална информация отчетените разлики възлизат на над 200 хиляди лева. 

Все още няма яснота чие дело е взривът, който събуди тракийци в 4 и половина рано тази сутрин. Според една от очевидките е имало черна кола, паркирана пред банката, която е потеглила секунди преди полицията да пристигне. 

От сутринта районът е обсаден с полиция, униформени и експерти правят огледи на мястото на произшествието с часове. Събират се всички видеозаписи от камери в района и се призовават граждани, видели нещо през нощта, да сигнализират в полицията. 

Запознати оприличиха взрива с този в София, извършен по аналогичен начин само преди два дни. Припомняме, че терминалното устройство, стоящо пред голям хипермаркет в столичния квартал "Люлин", бе взривено около 4 часа сутринта. 

Според първоначалната информация извършителите са използвали бутилки със сгъстен въздух или газ.

От МВР разпространиха информация, че по случая се издирват двама души, които след престъплението са се оттеглили с лек автомобил. Информация за развоя по тяхното издирване все още няма.

Заради сходния криминален почерк, в полицейските среди се говори, че възможността да става дума за една и съща банда е твърде висока.

Взривиха банкомат в Тракия! Полицията е блокирала района СНИМКИЧерна кола е напуснала мястото секунди преди да дойде полиция

Жители на Тракия: Събуди ни адският гръм, изплашихме се много ВИДЕОЕксперти по взривни вещества обследват мястото на инцидента