Шофьорът на катастрофиралия автобус на магистрала Тракия е Веселин Георгиев. Преди него автобусът е управляван от Георги Василев. Това обяви министърът на транспорта Ивайло Московски на извънреден брифинг.

Той уточни, че се прави проверка на техническото състояние на автобуса Юнион Ивкони, който катастрофира тази сутрин на магистрала Тракия.

Автобусът е минал техничекси преглед на 6 февруари тази година и има всички нужни документи, съобщи Флагман. Министерство на транспорта е в офиса на компанията и проверява дали е имало предпътен медицински преглед на водачите и дали е минал предпътен технически преглед автобусът.

Установено е, че има валиден пътен лист от 12-ти, тоест вчера. Автобусът е по направление редовна автобусна линия София – Бургас – Бургас – София. Тръгнал от Бургас в 06:00 ч. Двамата водачи са се разменили на Сливен..

Жена с "Рено", с плевенска регистрация, е придизвикала зловещата катастрофа, сочат предврителните данни за инцидента, станал по обед на магистралата. Ударът е дошъл от кола с плевенска регистрация.

10 души загинаха при мелето на АМ Тракия. 12 от пострадалите при катастрофата във Вакарел са приети в тежко състояние в болница "Св. Анна", съобщи шефът на болницата д-р Славчо Близнаков.

Става дума за трима мъже и седем жени.

Трима са с ортопедични травми, счупвания на ръцете, има и трима, които са с по-леки наранявания. Четирима са в противошокова зала със съчетани травми на главата, гърдите, корема и гръбнака. Двама от тях са в операционна зала.

Четирима от докараните в „Окръжна болница” са с опасност за живота.

Още за касапницата на магистралата може да видите ТУК