Шестима души са загинали на място, а 22 са ранените при тежката катастрофа на магистрала Тракия в посока от Пловдив към София. 

Това заяви официално главният секретар на МВР Младен Маринов. Той опроверга първоначалната информация за 10 жертви. 

22 ранени са настанени в различни болници в София. Сред пострадалите има и дете, уточни Маринов. 

"Данните са, че автомобил е влязъл в странично съприкосновение с автобуса, а оттам автобусът е попаднал в канавката", каза още Маринов.

Полицейските и пожарните екипи са реагирали незабавно и са пристигнали бързо на мястото на инцидента, уточни той. 

Автобусът се е преобърнал встрани от пътя при Вакарел.

10 от пострадалите са в болница "Света Ана". Те са с различни фактури. Четирила са настанени в "Пирогов".

Както съобщихме инцидент стана с автобус и автомобил на 27-и километър след "Траянови врата" преди Ихтиман. Сред тежко пострадалите има и дете. 

От УМБАЛ "Св. Анна" в София съобщиха, че пациентите, които до този момент са постъпили при тях, са със сериозно фрактури и порезни рани. Двама души от общо деветте приети до този момент са в много тежко шоково състояние. 

Според свидетели автомобил е ударил автобус на "Юнион Ивкони", който се движел в посока София. В резултат на сблъсъка, автобусът се е преобърнал в канавката.

Автобусът у пътувал от Бургас за София. Ударът е дошъл от кола с плевенска регистрация.

Всички хора вече са извадени от автобуса, съобщиха от Пожарната.

Сигналът за инцидента е бил подаден на телефон 112 в 11:27 ч.

Изпратени са 11 линейки, от Елин Пелин, Ихтиман и София. Пострадалите ще бъдат транспортирани в болница "Света Анна" и в "Пирогов". 

От Министерството на транспорта и от "Автомобилна администрация" ще направят проверка дали шофьорът е почивал достатъчно и дали всичко е било в изправност.

„Става въпрос за катастрофа между автобус и лек автомобил. Екипите са на място. Спряно е насрещното движение по магистрала „Тракия”, за да могат да стигнат линейките. По първоначална информация има около 20 пострадали”, заяви за Нова тв главният секретар на МВР Младен Маринов.

„Линейките, които сме концентрирали към този инцидент, са вече 14 на брой. За съжаление, шестима души са загинали. Едно дете е пострадало, но не мога да кажа с какви травми. Концентрирали сме максимални усилия, за да окажем помощ. Полицията съдейства. Районът е абсолютно отцепен. Очаквам още информация в близките няколко минути. Ранените са над 20. Имаме координация с болница „Света Анна” и с „Пирогов”, ако се наложи и с ВМА”, заяви Катя Сунгарска, говорител на „Спешна помощ” – София.

12 от пострадалите в катастрофата са настанени в болница „Св. Анна“. Трима от пострадалите са в много тежко шоково състояние, с опасност за живота. Всички пострадали са с фрактури и с открити порезни рани.

Четирима души, сред които и дете, са приети в „Пирогов“. Това каза проф. Асен Балтов,изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, във връзка с тежкия инцидент на автомагистрала „Тракия“.

„Имаме организация създадена, чакаме още пострадали. До момента е прието едно дете с гръдна и коремна травма“, каза проф. Балтов. По думите му детето вече е в операционната. „Бързаме да бъде направено дрениране на белия дроб, за да може дишането да се възстанови“, допълни той и уточни, че на детето му предстоят още изследвания. Проф. Балтов посочи, че в болницата са постъпили две жени, като едната е насочена към хирургичен кабинет, другата през травматологичен както и един мъж, който е с данни за черепно-мозъчна травма.

„Очакваме още линейки. Знаем, че 14 линейки са изпратени на място на произшествието. Не мога да кажа за момента нищо, предстоят изследвания, знаете, че това е процес, който изисква време“, заяви изпълнителният директор на болницата.

Три жени са постъпили във ВМА след пътния инцидент. Все още няма информация за тяхното състояние и възраст.

От Министерството на транспорта и от "Автомобилна администрация" ще направят проверка дали шофьорът е почивал достатъчно и дали всичко е било в изправност. На мястото на инцидента е предприета организация от Пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи. Движението в посока София временно е спряно, съобщиха от МВР.