Забавена съдебно-психиатричната експертиза отложи за октомври насроченото за днес в Районния съд в Пловдив заседание срещу 50-годишния Росен Железаров, изхвърлил кондуктор от автобус след спречкване. 

Обвиненият за причиняване на средна телесна повреда мъж не се появи в съдебната зала, където беше само неговата адвокатка. .

Както TrafficNews разказа, Железаров и пострадалият кондуктор Иван Канделжиев се скарали заради жегата в рейса. Преди да слезе на спирката пътникът започнал да провокира и обижда служителя в градския транспорт. Двамата се сдърпали и подсъдимият, който вече бил слязъл от автобуса, се качил отново и започнал да нанася удря с юмруци в главата своя опонент.

При бутането кондукторът загубил равновесие и паднал през отворената средна врата на автобуса по гръб на земята. При падането си ударил силно задната част на главата в асфалта, изгубил съзнание, а от ухото му започнало да тече кръв.

С линейка пострадалият бил транспортиран в болница, а Росен Железаров отведен за срок до 24 часа в Първо районно. 68-годишният кондуктор бе настанен в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Свети Георги” в критично състояние. 

 Екшън в пловдивски автобус! Пътник бутна кондуктор през вратата, служителят разби главата сиАгресивният пловдивчанин е арестуван

 Днес в съдебната зала стана ясно, че съдебно-психиатричната експертиза не е готова, а вещото лице не е изготвило и заключението си.  Поради тази причина председателят на състава насрочи нова дата за разглеждане на случая за октомври. Делото е на финалната права. По време на процеса са били разпитани всички свидетели и приети съдебно-медицинските експертизи.

Очаква се още на следващото заседание Росен Желязков да получи своята присъда. Предстои да разберем дали магистратите ще го признаят за виновен. Срещу него е заведен и граждански иск от страна на пострадалия кондуктор в размер на 20 хиляди лева.