Няколко пожара са горели през последното денонощие в Пазарджишко. Вчера около 18.00ч. бил получен сигнал за пожар в Костандово. Огънят тръгнал от запалени сухи треви в близост до една от улиците на родопското градче. Пожарът бързо се разраснал и обхванал частен имот. На мястото били изпратени два противопожарни екипа от районната служба във Велинград. След няколко часа огънят бил изгасен, но стихията унищожила покривна конструкция на лятна кухня, товарно полуремарке, дърва за огрев и домашно имущество. Размерът на щетите нанесени на собственика тепърва се изясняват.

Пожар е възникнал и в къща, собственост на 56-годишен жител на село Росен. Екипи на пожарната са погасили огъня, нанесени са значителни материални щети по жилището.

Тази нощ около 03.30ч. бил получен сигнал за горящ автомобил на бул. „България“ в Пазарджик. На място е изпратен един противопожарен автомобил и екип огнеборци. В резултат на пожара е изгорял лек автомобил „БМВ“ и паркираният до него „Опел“ . Возилата са собственост на жители на Пазарджик. И на трите местопроизшествия са извършени огледи от дежурни групи при полицейските управления в Пазарджик и Велинград. Изясняват се причините довели до възникването на инцидентите.