След мощната акция на територията на 3-то и 6-то РПУ  са задържани двама жители на Шекер махала за незаконно съхранение на контрабандни цигари. По случая е образувано бързо производство, като са иззети са 6600 къса незаконни цигари. Проверка за същото престъпление е започната срещу друг мъж от квартала, укрил в автомобила си известно количество от нелегалната стока. Междувременно е арестуван и пловдивчанин, заподозрян за причинена телесна повреда по хулигански подбуди. Самоличността му е установена след проведени бързи оперативни и издирвателни действия по сигнал от вчера. Според предварителната информация, в неделя мъжът нанесъл побой на посетител в нощно заведение на бул. „България”. Работата по документиране на досъдебното производство продължава под наблюдение на районната прокуратура.

Припомняме, че специализираната операция започна тази сутрин в 8:00, а проверките са по основните направления на полицейската дейност – криминална, икономическа и охранителна. Засиленото полицейско присъствие бе в кварталите „Шекер махала”, „Арман махала” и „Столипиново”, а действията на служителите от двете районни управления се подпомагаха от екипи на сектор „Специализирани полицейски сили”. Допълнително участваха и представители на Агенция „Митници”, Областна дирекция по безопасност на храните, Комисия за защита на потребителите.

 Акцията целеше пресичане на всички видове престъпления, включително и свързани с политическите права на гражданите. Контролът обхващаше незаконното притежание и разпространение на наркотични вещества, акцизни стоки и артикули на защитени търговски марки; спазване на изискванията за придобиване и съхранение на огнестрелно оръжие; търговия с черни и цветни метали; лихварска дейност. Работата бе и в насока по отношение на придобита информация за извършени кражби, грабежи и други закононарушения. Активно се проверяваше вероятността за купуване и продаване на гласове на предстоящите избори.

Засилени проверки се извършват и по линия на пътната безопасност. До 12 ч. днес в двете паралелни операции общо са проверени близо 200 превозни средства и 240 лица. Около 100 са случаите на взето административно отношение от страна на служителите на реда по Закона за гражданската регистрация, Закона за българските лични документи, Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховането.

В квартал „Столипиново” е извършена инспекция на общо 15 магазина и заложни къщи. В три от обектите са установени нередности, за които служителите от Агенция „Митници”, ОДБХ и КЗП са съставили констативни протоколи.

Повече по темата може да прочетете:

Масови проверки на МВР в Пловдив! За 2 часа съставиха близо 70 акта и фишовеОперацията продължава да тече на територията на 3-то и 6-то РПУ