Мощна акция на МВР в Пловдив е съставила близо 70 акта и фиша в рамките на два часа. „Тази сутрин в 8:00 стартира полицейска операция, която е с териториален обхват. Обслужваната територията е 3-то РПУ в град Пловдив. Задачата на същата е противодействие на престъпността и опазване на обществения ред. Работата е насочена в три направления - охранителна, криминална и икономическа. Извършват се множество проверки, свързани със Закона за частната охранителна дейност, Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Закона за гражданската регистрация. Действията са съвместно и с други държавни органи", посочи инспектор Венелин Костов на брифинг днес.

От началото на акцията до момента са проверени 123 МПС-та, проведени са беседи със 162 лица. В резултат на това са съставени  43 фиша за установени административни нарушения, както и 23 акта за установени административно нарушения. Има една образувана преписка, която касае държание на безакцизни стоки. Те са взети и приобщени към досъдебно производство. Става дума за 25 стека стари цигари, допълниха от полицията. 

Малко преди брифинга шофьорът на една от проверените коли се сдоби с акт заради липса на син талон.

До момента към МВР няма подаден нито един сигнал за купуване или продаване на гласове за предстоящите парламентарни избори.

"Нямаме информация за политическите престъпления, като нямаме образувани досъдебни производства или преписки. До момента на територията на трето РПУ наблягаме изключително много на индивидуалната превенция и на общата такава свързана с този тип престъпления. Корпоративния вот е другата цел на нашите превантивните действия. Провеждат се беседи със собственици на магазини и фирми, но нямаме придобити данни за корпоративен вот" , посочи още Костов  и допълни, че проверките засягат дружества с над 100 души персонал.

Операцията продължава да тече, както на територията на 3 РПУ, така и на територията на 6-то РПУ, а на края на деня ще има подробна информация от проведената операция.