Една година и шест месеца „лишаване от свобода” ще лежи крадец, опитал да открадне торба с 55 000 лв. от собственик на фирма. Сцената се разиграла през ноември 2018-а година в Монтана, пише "Булнюз".

Около 18.15 часа на паркинга на магазин от голяма верига 32-годишният мъж и 28-годишният му съучастник причакали собственика на фирма за дистрибуция на пакетирани храни собственика, който носел торба с оборота на  фирмата - общо 55 000 лв.  След удар по главата на бизнесмена, двамата се опитали да отнемат торбата с парите, но мъжът оказал съпротива и нападателите избягали.

Пред съда подсъдимият заявил, че съжалява за деянието си и е съгласен с предложеното споразумение. Съдът е привел в изпълнение и наказание от 10 месеца затвор „условно”, наложени на  М.П. за кражба на семеен автомобил „Фолксваген Шаран“ и вещи на стойност 7 000 лева, извършена през 2016 г.  

Десетте месеца ще бъдат изтърпени отделно от другата присъда. Подсъдимият трябва да плати и 293, 97 лева – половината от разноските по делото.