Двама души са се удавили в морето през уикенда. И двата случая са от събота - 15 юни, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Около 12:40 ч. в Районно управление - Приморско е получено съобщение за удавена жена в неохраняемата зона на южния плаж в Китен. Инцидентът е станал в района на къмпинг "Китен" на около 100 м. от р. Караагач. Там е открито тялото на 40-годишна жена от Сливен. 

Вторият случай е в Приморско. Около 17:10 ч. в местното полицейско управление е подаден сигнал за удавен мъж в неохраняемата част на северния плаж. Установено е, че това е 52-годишен чешки гражданин. Пристигнал е в България предходния ден, заедно със съпругата и двамата си сина. Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към Университетската многопрофилна болница за активно лечение– Бургас.

И по двата случая са образувани досъдебни производства.

Според спасители, статистиката сочи, че голям процент от удаванията в морето са в неохраняеми зони, там, където няма никой, който да помогне. Те апелират да не се пренебрегва бурното море, а туристите да  посещават охраняеми ивици.