Делото за хотелиера, ударил охранител в Стария град, забуксува, отложиха го отново

Преди време самият обвиняем заяви пред медиите , че процесът срещу него е твърде пресилен

05.09.2024 09:00 4384 0
Делото за хотелиера, ударил охранител в Стария град, забуксува, отложиха го отново

Делото срещу собственика на хотел „Борис палас“ в Стария град,  нападнал и пребил  служител на „Общинска охрана“, забуксува.  За поред път бе насрочено за друга дата, а причините за това не са известни.

 Делото върви по общия ред, след като Христов не се призна за виновен. Така по производството бяха разпитани всички свидетели и вещи лица. В предишното заседание бе направено искане за събиране на още доказателства по производството, преди да стане ясно дали Борис Христев ще бъде признат за виновен.

Преди време самият обвиняем заяви пред медиите , че процесът срещу него е твърде пресилен. Подсъдимият тогава не отрече, че може да е „цапнал” служителя на общинска охрана, докато е бил силно афектиран, но категорично каза, че всичко е преувеличено, защото в миналото е организирал множество протести срещу поставянето и функционирането на бариерата.

Спречкването  стана на 16-ти март 2023 година, когато клиент на 68-годишния хотелиер Борис Христов  пожелал да влезе с автомобила си в архитектурно-историческия резерват около 20.30 ч. Според прокуратурата, той бил без резервация или разрешение, заради което охранителят отказал достъп. Мъжът се обадил и повикал собственика на „Борис палас“, който се опитал да вдигне бариерата на ул. „Съборна“ на ръка, не успял, влязъл в кабинката на „Общинска охрана“ и нападнал в гръб общинския служител. Хотелиерът бе задържан за 24 часа, а по-късно прокуратурата се самосезира и образува производство.

Прокуратурата се самосезира след случая на пребит общински охранител в Пловдив

 

Отложиха делото срещу собственика на хотел в Стария град, пребил общински охранител

Целия разказ вижте във видеото:

Изпрати новина