Районна прокуратура – Пловдив се самосезира, след като собственик на хотел „Борис палас“ в Стария град нападна и преби снощи служител на „Общинска охрана“. Магистратите наблюдават бързо производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Както съобщихме, приятел на 68-годишния хотелиер Борис Христов поискал да влезе с автомобила си в архитектурно-историческия резерват около 20.30 ч., но без резервация или разрешение, заради което охранителят отказал достъп. Мъжът се обадил и повикал собственика на „Борис палас“, който се опитал да вдигне бариерата на ул. „Съборна“ на ръка, не успял, влязъл в кабинката на „Общинска охрана“ и нападнал в гръб общинския служител.

Подаден e бил сигнал в Четвърто РУ на МВР, гр. Пловдив. Незабавно е бил изпратен полицейски екип и извършителят е бил установен и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.  Пострадалият е бил откаран за преглед в болница. По бързото производство се извършват активни действия по разследването  - разпити на свидетели, назначена е медицинска експертиза  и др.

Собственик на хотел в Стария град нападна и преби общински охранител68-годишният Борис Христов е задържан за 24 часа