Пияният шофьор, който се опита да подкупи полицаи с 50 лв. в Пловдивско, отива на съд. Магистратите ще решават за 46-годишния Й.С. , затова че в края на миналата година в Ръжево Конаре е предложил на униформените да си направят някой ден „един хубав обяд“.

Той предложил 50-те лева, като в замяна не е искал да бъде подлаган на тест за алкохол с дрегер и да не му отнемат свидетелството за управление на МПС.

Шофьор се опита да подкупи полицаи в Ръжево Конаре, завърши в арестаМъжът подхвърлил 50 лева на униформените

Припомняме, че на 17 декември 2021г. Й.С. се намирал в пловдивското село Ръжево Конаре, където работел. Към 23 ч. решил да отиде с лекия си автомобил „Ауди А6“ до близката бензиностанция, за да си закупи цигари. В същото време, на територията на РУ-Хисаря, се провеждала специализирана полицейска операция за безопасността на движението. На една от улиците в селото служител на МВР подал сигнал със стоп-палка на водача и той спрял.

Установено било, че Й.С. не носел в себе си свидетелството за управление на моторно превозно средство. Полицейският служител му съобщил, че ще му бъде съставен фиш и наложена глоба за установено нарушение по Закона за движение по пътищата, както и че ще бъде тестван с техническо средство за алкохол.

 Като разбрал, че ще му бъде направена проба с „Дрегер“, Й.С. извадил от джоба си 50 лева и ги поставил в служебния полицейски автомобил.

„Оставям ви парите, да си направите някой ден един хубав обяд“, казал Й.С.

 Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай. Установено било, че Й.С. шофирал автомобила с 1,04 промила на хиляда алкохол в издишания въздух.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.