Районна прокуратура в Стара Загора е привлякла като обвиняеми четирима мъже, които в съучастие са блудствали и изнасилили жена на 49 години в Раднево.

Срещу Д.Г. на 38 години,  И.Е. на 31 г. и двама непълнолетни 16-годишни младежи са повдигнати обвинения, че на 6/7 март т.г. чрез употреба на сила, са извършили в съучастие действия с цел да удовлетворят полово желание. Срещу четиримата е повдигнато и второ обвинение, че тогава те са се съвкупили с жената, като са я принудили към това със сила и деянието е извършено от повече от две лица.

Обвиненията са квалифицирани от Наказателния кодекс. За тях законът предвижда наказание от 2 до 8 години и от 3 до 15 години.

Обвиняемият Д.Г., е неосъждан, а И.Е. е осъждан преди. С постановление на наблюдаващия прокурор Д.Г., и И.Е. са задържани за срок до 72 часа. По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата. Спрямо непълнолетните обвиняеми е определена мярка „под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.